Lente!

Vlinder

De lente is weer begonnen! Deze vlinder zit op de ontluikende katjes van de tak. Ik kan erg genieten van de bomen die weer groen worden en de mooie bloesems. En natuurlijk de lentezon niet te vergeten.....heerlijk!

Pin It
Add a comment

Prachtige zonsopkomst

Zonsopkomst aan het meer

Gistermorgen 3 november vroeg opgestaan en dat werd beloond met deze fraaie zonsopkomst aan het Paterswoldsemeer. Ik heb altijd moeite met vroeg opstaan, maar door dit uitzicht was ik meteen wakker! Het is altijd genieten aan het water, slecht weer of niet.

Bewaren

Pin It
Add a comment

Jonge meerkoetjes

meerkoetjes

Afgelopen weken zijn er weer veel meerkoeten geboren. Nog geheel zonder witte vlek, maar met hun kenmerkende rode koppies gingen deze meerkoetjes onder de hoede van de ouders, de omgeving verkennen.  Het nest wat ik gefotografeerd heb, bestond oorspronkelijk uit 7 jongen. Al snel was dit aantal geslonken naar 4, er wordt namelijk jacht op ze gemaakt door o.a. reigers,  snoeken en meeuwen. De jongen op deze foto werden druk gevoederd door de ouders, die driftig heen en weer zwommen om de honger van hun kroost te stillen. Het was een fascinerend schouwspel om te zien hoe druk ze hiermee bezig waren. Op de foto staan de jongen te wachten totdat er weer voedsel gebracht wordt. Meerkoeten zijn absoluut toegewijde ouders! Helaas moest ik deze week constateren dat er, net als vorig jaar, geen jong meer te bekennen was in het nest. Waarschijnlijk allemaal opgegeten. Het is de natuur, maar ik blijf het toch sneu vinden voor de meerkoeten die zo hun best hebben gedaan om deze jongen groot te brengen......

Pin It
Add a comment

Koolzaadvelden

 

koolzaadvelden met bijenkasten

De koolzaadvelden in Noord-Oost Groningen staan weer in volle bloei. Ik vind dit altijd een prachtig gezicht en ik had me dit jaar dan ook  voorgenomen om deze "gele zee" te gaan fotograferen. Vorige week was ik in de buurt dus camera uit de tas en foto's maken! Helaas was het deze dag (te) mooi weer, waardoor de lucht bijna egaal blauw was. De omstandigheden kan ik niet naar mijn hand zetten dus toch maar aan de slag gegaan. Indrukwekkend waren de vele, vele bijen die druk af en aan vlogen naar de bijenkasten. Het gezoem was letterlijk niet van de lucht!  Als je goed kijkt op de foto's kan je de bijen rond zien zwermen.

koolzaadveldkoolzaadveld bijenkast

Pin It
Add a comment

Dreiging

dreigende wolkenlucht

Bevrijdingsdag 2015. De weersverwachting voorspelt weinig goeds. Waar de weermannen en vrouwen er in het verleden nog wel eens naast zitten, blijken deze voorspellingen nu wel uit te komen! Deze dreigende wolkenlucht is geschoten aan de oevers van het Hoornse Meer in Groningen, vlak bij mijn huis. Zo kon ik net op tijd weer naar binnen rennen voordat ik zeiknat werd!

Bewaren

Pin It
Add a comment

Pagina 1 van 2